Intervju med Hal Marabel från Mad Invasion 

Vi fick äran att intervjua Hal Marabel från rockbandet Mad Invasion.

Kan du berätta lite om Mad Invasions historia?

– Vi har alla känt varandra i evigheter även om vi har spelat i olika band genom åren. Eftersom rockgemenskapen i Malmö-regionen alltid har varit ganska tajt var det bara en tidsfråga innan vi hakade på och bestämde oss för att göra något tillsammans. Björn (också gitarrist) hade faktiskt ett band på 80-talet som hette MAD INVASION så när det nya bandet kom ihop 2016 bestämdes det att man skulle använda det namnet även för det nya bandet.

– Jag gick med i bandet 2018 när Björn ringde upp mig och frågade om jag ville vara med i bandet som gitarrist och medproducent. Jag är också med i ett annat band som heter BAD HABIT Sweden (melodisk rock) men kände att det skulle vara både kul och intressant att också vara en del av ett tyngre band, speciellt när man får chansen att återuppfinna Classic Rock-genren.

Hur skulle du beskriva er musik?

– Vi spelar klassisk 70- och 80-talsrock men i ny tappning och med ett modernt sound. Detta eftersom vi växte upp med den sortens musik och den har betytt så mycket för oss. En av de mer typiska egenskaperna förr var det organiska förhållningssättet till soundet, arrangemangen och produktionen.

– Låtarna lät mer ’levande’ då och det fanns en energi i musiken som man verkligen kunde känna. Gitarriffen var också mycket coolare, inte så mekaniska som de ofta kan i modern rock och metal. Detta tilltalar oss verkligen fortfarande så vi bestämde oss för att ha detta som vår bas.

Ni släppte albumet Edge of The World förra året. Hur har albumet mottagits? 

– Ganska positivt, det verkar finnas ett stort intresse för vårt typ av modern ’classic rock’ och det verkar inte finnas många andra band i den delen av rockscenen. Det är alltid svårt att komma ut på marknaden som ett nytt band så man måste ha tålamod med att bygga upp sin bas. Intresset har dock varit speciellt bra ut i USA, så det kommer vi att utforska mer kopplat till nästa platta, som beräknas släppa sent i år.

Edge of The World släpptes på CD och går att förbeställa på vinyl. Är det viktigt för er att få släppa musik i fysisk form? 

– Ja, det är det. Det är naturligtvis kopplat till vår historik och vår uppväxt med fysiska musikformat. Det känns bra att hålla i en musikprodukt och kunna läsa i fysisk form. Även om det mesta sker digitalt idag så kommer nog CD och vinyl att hänga med ett tag till.

Vad kan fansen förvänta sig av det kommande albumet som går under arbetstiteln ’Crack In The Sky’ ? 

– Den kommande plattan kommer att leverera samma stil av classic rock men med ett ännu tyngre sound. Det som är speciellt är också att det blir en konceptplatta, med story-telling mellan låtarna enligt ett gemensamt team. Storyn rör sig kring vår ’Fallen Angel’ och hur hon kom att gå över till den mörka sidan… och hur vi i bandet försöker få tillbaka henne för at joina oss i ’the good fight – against evil’… Det kommer att bli en milstolpe för modern classic rock… : )

Ni har även med Mikkey Dee på den kommande plattan. Hur känns det att få samarbeta med en sådan legend? 

– Det känns så klart jättekul. Pete (vår sångare), har känt Mikkey sedan de var tonåringar och båda bodde i Göteborg. De var en del av samma musikgemenskap och såg ofta varandra spela lokala spelningar. Samarbetet började med att Mikkey joinade som special guest i tre videor från plattan men har nu utvecklat sig till att han spelar alla trummor på kommande plattan. Han kommer även att vara med i några av nyckelgiggen efter skivsläppet.

Dela