Rekommenderade skivbackar

Om du är en vinylfantast så tar det inte långt tid innan skivorna börjar fylla upp dina hyllor och skåp. För dig med en stor skivsamling så är en skivback ofta det mest logiska valet. I den här artikeln går vi igenom de mest kvalitativa, populära och prisvärda skivbackarna som förvarar dina skivor korrekt.

GPO skivback i trä

gpo skivback trä

En rustik och väldigt populär låda av GPO som utan problem hanterar 100 LP. Konstruktionen är i trä och är tillräckligt robust för att kunna flyttas runt utan att skada varken lådan eller dina skivor.

Köp På Ginza

Crosley skivback

crosley skivback trä

Crosleys senaste vinylback har en stilren design i trä och kan förvara upp till 100 skivor. En populär och stadig låda som förvarar dina vinyler varsamt.

Köp På Ginza

Retro Musique skivback med hjul

retro skivback hjul

Den här retrodoftande skivbacken rymmer ungefär 50 LP och är tillverkad utav extra starkt trä. På undersidan är den försedd med kullagerhjul av hög kvalité så att du enkelt kan flytta din skivsamling. Alla delar är förborrade och monteringen tar endast några minuter.

Köp På Ginza

Paolownia träställ för vinylskivor

paolownia lp träställ

Tjusigt träställ i Paolownia-trä för ett 20-tal skivor. Perfekt att ha bredvid din vinylspelare för lätt åtkomst till dina favoritskivor.

Köp På Ginza

Skivback i trä för LP / Beatles Yellow Submarine

skivback beatles

Stor träback av Crosley med exklusiv Beatles-design inspirerad av deras tionde studioalbum Yellow Submarine. Den gula skivbacken har också gott om utrymme med plats för upp till 100 LP.

Köp På Ginza

Vanliga frågor och svar om skivbackar och förvaring av vinylskivor

Hur förvarar jag mina skivor utan att skada dem?

Vi rekommenderar att du förvarar dina vinylskivor vertikalt på samma sätt du förvarar böcker. Stapla ej skivorna på varandra då det kan orsaka skador. För att undvika slitage på fodralet så är plastfickor att rekommendera. Du kan köpa billiga plastfickor för vinyl hos Amazon.

Undvik att lägga dina skivor i en försluten behållare under en längre tid. Det är viktigt med bra luftcirkulation för att undvika att skapa ett mikroklimat som potentiellt kan fördärva dina skivor. Dock går det utmärkt att lägga en bit tyg över skivbacken för att förhindra damm.

Bästa materialet för skivback

Trä är det populäraste valet då det är tåligt och inte genererar någon statisk elektricitet. Plast fungerar också men är mindre slitstarkt. Skivbackar och hyllor i metall kan potentiellt skada dina skivor genom statisk elektricitet (ESD).