RPG-klassikern Suikoden pressas på vinyl

Om du spelade mycket RPG på 90-talet eller helt enkelt är ett fan av retro-spel så har du förmodligen hört talas om Suikoden. Den här klassiska spelserien kom till liv 1995 på Playstation och introducerade ett unikt stridssystem och soundtrack. Tack vare detta har spelet blivit lite utav en kultklassiker även om det aldrig nådde samma höjder som Final Fantasy.

Nyligen annonserade Konami en remaster av de två första spelen och då passar man även på att släppa soundtracket för Suikoden på vinyl. Utgåvan bjuder på två stilrena skivor i blått med upp till 12 låtar på varje sida. Fodralet bjuder inte på någon ny konst utan återvinner det klassiska Playstation 1-omslaget.

Ship to Shore PhonoCo sköter försäljningen och det är på deras hemsida du kan förboka. Den vanliga versionen hamnar på $40 + moms, det finns även en limited edition-utgåva som i nuläget är utsåld. Skillnaden verkar främsta vara skivorna som har ett annat mönster. Något precist släppdatum är inte spikat men Ship to Shore nämner tredje kvartalet 2023.

Dela