Ubisoft släpper maxad Assassin’s Creed vinylsamling

Datorspelsserien Assassin’s Creed firar 15 år med ett bastant boxset innehållandes 5 ”heavyweight” LPs i guld. Utöver skivorna tillkommer ett slipcase med guldfolie, sleeves till varje skiva, en slipmat samt en 12″ art print.

De 5 skivorna innehåller kurerade låtar från Assassin’s Creed, Origins, Odyssey, Valhalla, Ezio-serien, Black Flag och Syndicate. Det blir totalt 12 artister som medverkar och man har alltså valt ut de låtar man tycker definierar spelen bäst.

Assassin’s Creed är precis som namnet antyder ett spel där man spelar som en lönnmördare. Fokusen ligger på stealth och utforskning men senare spel har lagt en allt större fokus på RPG-element. Utöver gameplayet är spelserien känd för sina detaljerade återgivningar av historiska miljöer och såklart soundtracket.

Just musiken är omåttligt populär med miljontals visningar på Youtube. Artisterna har blandat moderna instrument med de historiska för en unik tolkning av perioden som spelen utspelar sig i.

Om du vill åka på en musikalisk resa från antika Grekland till London under industrialiseringen så kan du förboka Assassin’s Creed – Leap Into History hos Laced Records. Samlingen förväntas släppas 23 januari och kostar £100 exklusive moms.

Dela