Amazons Sagan om Ringen musik släpps på vinyl

Uppståndelsen kring Amazons nya mastodontserie Lord of the Rings: The Rings of Power är stor och premiären är bara en vecka bort. E-handelsföretaget har lagt ner över en miljard dollar för att producera 5 säsonger så förväntningarna är minst sagt höga.

Musiken har primärt komponerats av Briar McCreary som är känd för sitt arbete på serier som The Walking Dead och Battlestar Galactica. Den legendariske Howard Shore är dock också med på ett hörn och har skapat ledmotivet.

Briar McCreary har pratat mycket om musiken och är väl medveten att han har enorma skor att fylla. Han har fokuserat på variation där varje låt ska kunna reflektera varje scen med samma djup som Sagan om Ringen-trilogin.

För att musiken verkligen ska komma till liv har man använt sig utav en orkester med 90 instrument. Utöver en maffig orkester har man även spelat in en kör på 40 personer. Vokalerna kommer inkorporera flera fiktiva språk som finns i Tolkiens Midgård.

Om du vill köpa soundtracket för säsong 1 kan du göra det hos Mondo för $40 exklusive moms och frakt. Det är en relativt simpel utgivning med en sleeve samt 2 LP i guldfärg. Om du inte har en vinylspelare rekommenderar vi vår köpguide för billigare vinylspelare. Avnjut Middle Earths melodier med maximal kvalité.

Dela