Audio Technica utökar budgetsegmentet med två skivspelare

Imorgon öppnar dörrarna hos IFA 2022 och en mängd tekniknyheter väntar oss. Redan nu har dock japanska Audio-Technica utannonserat två nya vinylspelare för oss med tunna plånböcker: AT-LP3XBT och AT-LPW50BTRW.

AT-LP3XBT är den billigare varianten och som namnet antyder kommer den med fullt stöd för Bluetooth 5.2 och aptX. Det rör sig alltså om de senaste inom trådlös teknik trots det låga priset. Vill du köra trådat så finns det en phono/line switch preamp. AT-LP3XBT ska dyka upp i affärer redan idag och rekommenderat pris är €329.

Om du är villig att lägga lite extra pengar så kan du istället köpa storebror AT-LPW50BT för €499. Det är samma specs som lillebror AT-LP3XBT men både pickupen och tonarmen uppgraderas. Du får även en lite mer robust konstruktion i träfinish som ska kunna motverka resonans.

Varken AT-LP3XBT eller AT-LPW50BT har dykt upp i svenska affärer ännu. Vi på Vinylguiden kommer hålla utkik och lägga till länkar om de dyker up. Lyckligtvis finns det redan mängder av kvalitativa skivspelare för bara några tusenlappar.

Dela