CoolGeek inviger vertikal skivspelare

Danska CoolGeek har efter en succéfylld Kickstarter-kampanj startat produktionen av VS-01. Som artikelns titel antyder så rör det sig om en något annorlunda skivspelare då vinylskivan monteras upprätt. Hur eller om detta kommer påverka ljudupplevelsen är oklart men tillverkaren lovar en mängd kvalitativa komponenter.

Utöver den annorlunda upprätta designen så kommer VS-01 även med inbyggda högtalare med baselement, bluetooth och Ortofon 5E nål. En ensam line out infinner sig på baksidan och på framsidan sitter en volymratt.

Några recensioner finns inte att tillgå ännu så det återstår att se om VS-01 är en gimmick- eller kvalitetsprodukt som får en köprekommendation i vår high-end guide för vinylspelare. Baserat på bilderna ser den dock ut att erbjuda en hypnotisk upplevelse för de som beundrar sina skivor.

Försäljningspriset ska enligt Kickstartern ligga på $899, men de som har Kickstartat tidigt kommer undan med endast $599. Om du är intresserad av VS-01 så finns det en ocean av information på deras Kickstarter-sida.

Dela