Pro-Ject följer Rekkord med rengöringsmaskin deluxe

Vi har tidigare skrivit om Rekkords vinylrengörare som vid tidpunkten kändes tämligen unik. Nu har Pro-Ject röjt inte en, utan två vinylrengöringsmaskiner: VC-E2 och VC-S3, där den senare är något större med en kraftfullare dammsugare.

Österrikiska Pro-Jects produktutbud har rymt såna här maskiner i många år men man har nu passat på att släppa uppgraderade versioner. Bland nyheterna hittar vi ny rengöringsvätska, magnetiskt skivfäste, bättre dammsugare och bättre fäste för rengöringsarmen.

För att påbörja rengöringen applicerar användaren ett tunt lager av det medföljande rengöringsmedlet på skivan. Skivan säkras med ett magnetiskt fäste, armen positioneras över vinylen och sedan bär det av. Maskinen fungerar på så sätt att den dammsuger upp all vätska och smuts och samlar detta i en tank. Då vätskan avdunstar behöver man sällan tömma den inbyggda tanken.

Båda maskinerna kan köpas nu och kanske inte helt oväntat hamnar prislappen väldigt högt upp – €450 för VC-E2 och €699 för storebror VC-S3. Om du letar efter en billigare lösning så kan vi rekommendera vår guide till skivrengöring där vi listar prisvärda borstar och annat. Det är förmodligen både mer effektivt, roligare och definitivt mycket billigare.

Dela