Furiosa: A Mad Max Saga går nu att förboka på vinyl

En av sommarens mest efterlängtade filmer kommer snart få sitt soundtrack tryckt på vinyl. Det är välkända Mutant som har teamat upp med WaterTower musik för att tillverka en utgåva som varje vinylsamlare kommer vilja ha på hyllan.

Furiosa hade väldigt nyligen premiär och kritikerna har varit nästan helt enade att det är en bra film. Det är dock inte bara regissören George Miller som fått beröm. Filmens kompositör Tom Holkenborg (Junkie XL), som även skapade musik åt Fury Road, har fått många lovord för sin musik.

I ett uttalande berättar Holkenborg att han nådde nya kreativa höjder när han arbetade på projektet: ”Att återvända till den här världen för att komponera musiken till en episk berättelse om överlevnad, motståndskraft och hämnd, har varit lika ögonöppnande som glädjande. Furiosa: A Mad Max Saga är ett bevis på visionen om en enastående filmskapare, vars strävan efter excellens alltid inspirerar mig att tänja på mina kreativa gränser.”

Musiken har pressats på två 140-grams skivor i färgerna guld och grönt och ryms i en utfällbar sleeve med en originell design av Mo Shafeek. På tal om design så verkar hela förpackningen vara ett konstprojekt med helt nya målningar på både insidan och utsidan. Även anteckningar från filmens kompositör Tom Holkenborg finns med.

Du kan förboka Furiosa på vinyl hos Mutant där deras exklusiva variant kostar 31.99€. Då det är en förbokning kommer inte albumet förrän 26 juli. Samtidigt är 2 månaders väntetid inte särskilt långt efter att ha väntat nästan 10 år på en ny Mad Max-film.

Dela