Goldring visar upp sin senaste pickup E4

Ljudföretaget Goldring har hängt med i över 100 år och har utmärkt sig genom sina pickups och rengöringstillbehör. När det kommer till pickups så är deras MM-pickup E3 mycket omtyckt bland vinylälskare. Därför har man inte helt otippat valt att lansera uppföljaren E4 som ska bjuda på en mängd uppgraderingar.

Det nya flaggskeppet E4 är enligt Goldring kompatibel med majoriteten av vinylspelare och är ett utmärkt val för den som vill uppgradera en trött skivspelare. Bland uppgraderingarna hittar vi en smalare nål som kan spela upp musiken mer precist utan risk för störningar. Utöver nålen har man också valt att använda 2 magneter istället för 1 – detta ska enligt Goldring dela upp stereoljudet bättre och erbjuda ett bättre ljudrum.

Den kanske mest intressanta nyheten är möjligheten för Goldring att kunna göra mikrojusteringar under pickupens tillverkningsprocess. Detta ska resultera i att nålen alltid är i linje med vinylskivan och garantera en balanserad ljudbild.

Det finns i dagsläget inga recensioner för Goldring E4 och det återstår att se om svenska återförsäljare kommer köpa in den. Släppdatumet ska ske någon gång i juni och tillverkarens rekommenderade pris är €259/€185 (Pickup/Nål). Mer information om E4 hittar du på dess produktsida.

Dela