Intervju: Return Of Boom Bap Records

Vi på vinylguiden.se var nyfikna på den nystartade webbshopen tillika labeln Return Of Boom Bap Records så vi valde att ställa några frågor till ägaren Jonas.

När startades Return Of The Boom Bap Records? 

– Drog igång den 10e januari nu i år så det är riktigt nytt och färskt. Har många år i ”branschen” dock fast i annan genre och är även gammal hiphop-producent sen 15-20 år tillbaka. Kunde inte hålla mig längre nu!

Hur tycker du er butik sticker ut jämfört med andra vinylbutiker i Sverige? 

– Det är väl att vi bara kör hiphop och har mycket svåra gamla original plattor från US/UK osv.

Säljer ni enbart online eller besöker ni mässor och liknande? 

– Säljer bara på nätet, får se om vi ger oss ut på mässor och sånt nu när pandemin planar ut. 

Om man kollar er butik så har ni fått in en hel del underground hip-hop klassiker på kort tid. Har du några personliga favoriter bland alla dessa? 

– Absolut! Eftersom stor del av sortimentet består av min egna samling så det tar emot ibland att packa iväg juvelerna. T ex Grav – Down To Earth (Kanye Wests tidiga beats, svinfet!), Mobb Deep – Infamous, Jemini The Gifted One – Scars And Pain (Sjukt underskattad emcee), Apollo Brown – Sincerely, Detroit… Ja listan kan göras hur lång som helst! 

På er hemsida så skriver ni om en svensk hip-hop ”Holy Grail” som ni ligger i förhandlingar om att ge ut på vinyl. Är målet att försöka ge ut vinyler via egen label? 

– Ja precis det är tanken och målet.

Är det främst svenska artister som ni vill ge ut eller är ni även öppna för internationella samarbeten?  

– Första släppet är en svensk men har även börjat lägga ut lite krokar på internationella prylar. Drömmer man stort så har jag en rejäl katalog att beta av. 

Följ ROBB Records på Instagram och Facebook för uppdateringar

Dela

2 svar på ”Intervju: Return Of Boom Bap Records”

Kommentarer är stängda.