Ken Ring säljer sina guldskivor

Bild: Ken Ring

Ken Ring är en av Sveriges största och mest produktiva rappare. Nu har han gått ut på Twitter med att han säljer några av sina guldskivor. En av guldskivorna som han lagt upp bild på är Vägen Tillbaka som släpptes 1999 och som har sålts i 29 000 exemplar enligt Wikipedia.

En annan guldskiva som är till salu är hans album Hip Hop från 2009. Några priser är inte satta utan spekulanter uppmanas att DM:a Ken på Twitter vid intresse.

Vad är en guldskiva?

En guldskiva är en utmärkelse som tilldelas en artist eller en musikgrupp för att uppnå en viss försäljningsnivå för ett musikalbum eller en singel. Det är ett erkännande från musikbranschen för att en artist har sålt en betydande mängd exemplar av sitt musikverk.

Standarden för att få en guldskiva kan variera mellan olika länder och musikmarknader, men vanligtvis innebär det att ett album eller en singel har sålt ett visst antal exemplar. I vissa länder brukar guldskivor tilldelas när ett album har sålt 10 000 till 20 000 exemplar, men det kan variera.

Guldskivor kan även delas ut för andra prestationer inom musikbranschen, till exempel för att uppnå ett visst antal streams eller nedladdningar i digitala musiktjänster.

Det är viktigt att notera att försäljningsnivåerna för att få en guldskiva kan förändras över tid beroende på förändringar i musikbranschen och de specifika reglerna som tillämpas av olika branschorganisationer eller skivbolag.

Dela