Pro-Ject släpper skivspelare med Wi-Fi

High-end och Wi-Fi är två ord som majoriteten av vinylälskare förmodligen inte vill höra i samma mening. Detta är dock vad företaget Pro-Ject precis gjort med sin nya skivspelare T2 W. Detta öppnar upp för att kunna strömma musik till valfri högtalare eller förstärkare med stöd för Wi-Fi som ofta finns i smarta hem. Såklart går det även att köra via sladd om man så vill.

Just trådlösa skivspelare är inte något nytt, men att satsa helt på wifi är ovanligare vilket gör T2 W lite extra intressant. Både 2.4GHz och 5GHz stöds och Pro-Ject utlovar stöd för 24bit/48kHz lossless när man strömmar. Att streama i så hög kvalité kräver dock att de andra enheterna också stöder detta vilket inte är givet.

Utöver trådlösa finesser tillkommer även en preamp, en 9-tum tonarm i aluminium, glas-skiva på 1.7kg samt en Sumiko Rainier MM-pickup. När det kommer till utseendet så får man välja mellan tre varianter: Satin, Wood och Glossy Black. T2 W har ej fått någon större spridning bland svenska återförsäljare, men förvänta dig en saftig prislapp – omkring 11 990kr.

Dela