Högtalaren TurnT förvandlar din smartphone till vinylspelare

Yamaha Design Lab har avslöjat en minst sagt unik högtalare som ska göra det lättare att uppleva vinyl. Tillsammans med en app ska TurnT låta användaren ta del av vinylspelar-upplevelsen utan krångel.

För att komma igång med lyssnandet behöver man starta en kompatibel app, placera telefonen på högtalaren, och sedan lägga tonarmen på skärmen. Detta resulterar såklart inte i något analogt ljud. Istället vill Yamaha främst replikera känslan av att släppa tonarmen och knastret som uppstår:

The step of carefully placing the stylus on to the record will bring back the nostalgia as well as the solemn respect to the music you are about to play

TurnT är än så länge i konceptstadiet och är en del av deras ”Stepping Out of the Slate”-serie. Utöver TurnT har man även utannonserat Winder, Musiclight, och RhythmBot som alla fokuserar på att replikera analogt lyssnande genom ens smartphone.

Vinylskivans popularitet har nått oanade höjder de senaste åren, speciellt bland den yngre generationen. Det är just de yngre som Yamaha har siktat in sig på, främst de som föredrar bekvämlighet, portabilitet och som inte vill hålla på att köpa och förvara skivor.

Något släppdatum eller pris finns inte ännu men man har redan börjat bygga en prototyp. För dig som vill pröva på analogt ljud så finns det mängder av kvalitativa och billiga skivspelare som inte spränger plånboken.

Dela

1 svar på ”Högtalaren TurnT förvandlar din smartphone till vinylspelare”

Kommentarer är stängda.