Mogwai lanserar nyutgåva av 2 klassiker

Det skotska post-rock bandet Mogwai har delat med sig av sina planer att släppa albumen Mogwai Young Team och Come On Die Young på vinyl. Tillkännagivandet infaller passande nog på Mogwai Young Teams 25-årsjubileum, men släppet sker först 2023.

Båda albumen fick ett relativt svagt bemötande när de släpptes trots positiva recensioner från majoriteten av kritiker. Deras musik kan beskrivas som experimentell där man ofta använder ovanliga instrument som klockspel och orglar. Dessa vävs tillsammans med mer traditionella rockinstrument och elektroniska ljud. Resultatet är en unik komposition med dynamisk kontrast med både rent och förvrängt ljud.

När det kommer till nyutgåvorna så är det en gatefold sleeve med 2 LP som gäller. Man har även färgat skivorna i blått respektive vitt för att matcha omslagen bättre. Det är alltså ingen mastodontutgåva likt den TOOL annonserade för några veckor sedan.

Om du är sugen på skotsk postrock från 90-talet så kan du beställa vinylen hos Chemikal. Det officiella släppdatumet är februari 10 2023 och priset per album landar på cirka 400kr

Dela