Musik som aldrig släpptes på vinyl: Innebandyrap med PSTQ

Rapparen PSTQ har i intervjuer uttryckt sin kärlek för vinylformatet flera gånger. Att han själv köpt och samlat mycket musik på vinyl har också framgått för oss som följt hans karriär. Det är alltså inte så förvånande att mycket av PSTQs egen musik själv har blivit släppt på vinylskivor. En låt som emellertid aldrig blivit pressad på vax är en innebandyjingel som han gjorde 2003.

Det finns inte så mycket information om denna låt på nätet men vi hittar lite information på Majestic Flows gamla blogg. Där går att läsa att Svensk Elitinnebandy bad artisten att göra låten för att profilera SM-finalen i innebandy på Hovet som spelades den 18:e april 2003. Förutom PSTQs rap så medverkar även Oskar Clase, som står för produktionen och på den tiden spelade i indiebandet Cheshire Cat.

Tyvärr kom aldrig låten att släppas i fysisk form. Låten har sedan den släpptes cirkulerat som lös mp3a på nätet och idag kan du lyssna på den via YouTube.

Mer info om innebandy:

Innebandy har sitt ursprung i Sverige och är idag en populär idrott. Historiskt sett har innebandy utvecklats från ishockey och bandy. Idag spelas innebandy i många länder världen över, men Sverige är fortfarande en av de främsta nationerna inom sporten.

Det finns många anledningar till varför innebandy är populärt i Sverige. En anledning kan vara att det är en lagidrott som kan spelas av människor i alla åldrar, och det finns många olika nivåer att spela på. Innebandy är också en bra fysisk aktivitet som kan hjälpa till att hålla en person i form. Dessutom är innebandy en social aktivitet, och många människor tycker om att träffa nya vänner och spela tillsammans.

Något som kan ha bidragit till att sporten blivit ännu mer populär är att spelbolagen erbjuder betting på innebandy. Betting innebär att man satsar pengar på utfallet av en händelse, som till exempel ett idrottsevent. På innebandy kan man satsa på vilket lag som kommer att vinna en specifik match, eller på hur många mål som kommer att göras under en match.

Dela