Musiken från Baldur’s Gate 3 är på väg till vinyl

Baldur’s Gate 3 släpptes skarpt i augusti och har blivit en mastodontsuccé för utvecklaren Larian Studios. Några exakta siffror för hur många exemplar man sålt finns inte men siffran spås ligga över 10 miljoner. Med såna försäljningssiffror är det in konstigt att man nu väljer att släppa soundtracket på vinyl.

I samarbete med Gamemusic Records Label kommer man erbjuda två olika varianter: Standard och deluxe. Deluxeversionen kan enbart köpas under förbokningsperioden och kommer ej vara tillgänglig efter.

Den begränsade deluxeupplagan innehåller 3 LP med konst som som matchar karaktärer från spelet. Utöver skivorna så har alla delar av paketet unika målningar och du får även en booklet. Själva förpackningen i sig är kanske det häftigaste då den föreställer en bok, eller grimoire, likt de du hittar i spelet.

Man har lyckats få plats med all musik från spelet inklusive låtarna Song of Balduran och I Want To Live. Om du vill förboka Borislav Slavovs Baldur’s Gate 3 musik på vinyl så kan du göra det på Larians hemsida. Förbokningar kommer skickas någon gång under sommaren 2024.

Dela