Tame Impalas Lonerism firar 10 år med ståtligt boxset

För lite över 10 år sedan släppte Australiensaren Kevin Parker sitt hyllade album Lonerism och cementerade sig som en av de främsta artisterna inom psykedelisk pop och rock. Nu har man, precis som med debutalbumet Innerspeaker, valt att släppa en deluxe version av albumet.

Boxsettet innehåller 3 skivor, osläppta demos och en broschyr på 24 sidor med låtlistan och sketcher av Kevin Parker. En rätt så blygsam release jämfört med en del andra deluxe boxset vi har skrivit om på Vinylguiden.

Tame Impala har fått en rejäl tillväxtspurt de senaste åren och musikprojektet består främst av en person: Kevin Parker. Under turnéer har han dock med sig Dominic Simper, Jay Watson, Cam Avery och Julien Barbagallo. Musiken är ofta en blandning av rock och pop med tunga inslag av psykedeliska element.

Mycket har hänt under de 10 åren sen Lonerism släpptes och trots att albumet blev kritikerhyllat så tycker Kevin själv att musiken är ”pinsam”. Detta i en intervju med Hypebeast där han pratade om albumet och hur det känns som en främmande version av honom har skapat det.

För dig som inte tycker albumet är pinsamt kan du förboka det på Tame Impalas hemsida. Släppet sker den 26 maj till ett pris om €57 + frakt och kan förbeställas

Dela