Rekkord RCM dammsuger din vinylskiva

Att rengöra sina favoritskivor är något man bör göra några gånger per år för att säkra ljudkvalitén. För dig som inte vill hålla på med borstar och mikrofiberdukar så har Rekkord lösningen – en maskin som dammsuger och putsar skivan åt dig.

Med RCM – som väger 8,6kg – vill österrikiska Rekkord maxa rengöringsförmågan och lämna dina LP skinande rena. Designen påminner om en väldigt tjock skivspelare och för att starta rengöringsprocessen lägger man skivan på plattan. Sedan sprider man ut lite av den inkluderade rengöringsvätskan och låter dammsugararmen sköta resten.

Den motoriserade plattan gör 2 rotationer och låter armen dammsuga upp och torka skivan. Det hela ska gå väldigt snabbt och processen tar bara någon minut. Efteråt samlas all smuts och vätska automatiskt i en 2-liter tank. Då majoriteten av vätskan evaporerar kommer man väldigt sällan behöva tömma den.

Rekkord RCM säljs ännu inte i Sverige och det är oklart om någon återförsäljare kommer köpa in den. Eftersom det rör sig om en nischad produkt gjord i Tyskland så hamnar prislappen på läckra €699. Visste du att ett komplett rengöringskit för vinyl endast kostar nån hundralapp? Ta en titt på vår guide!

Dela

1 svar på ”Rekkord RCM dammsuger din vinylskiva”

Kommentarer är stängda.