Teenage Engineering avtäcker unik skivspelare

Svenska Teenage Engineering has lanserat en originell skivspelare som låter dig skapa dina egna skivor. För det här projektet har man teamat upp med Yuri Suzuki och skivspelaren låter dig spela 7″ och 5″ skivor. Om du vill lägga till egen musik så är det dock 5″ plattor som gäller.

PO-80, som skivspelaren heter, är en del av Teenage Engineerings ”pocket operator”-familj – ett gäng produkter som ska passa i fickan. Om PO-80 kommer få plats i en genomsnittlig byxficka är tveksamt, men med en vikt på 570g kan man klassa den som liten. Full kompatibilitet med deras pocket operators (en synth i miniatyrform) erbjuds också.

Spelaren drivs via USB och har 3.5mm ingångar för både ljud ut och in samt en inbyggd högtalare. När det kommer till inspelningstiden så är det 4 minuter för 33rpm och 3 minuter för 45rpm – per sida. Det är alltså inga entusiast-specifikationer det rör sig om men samtidigt kostar den enbart 1490 SEK.

Teenage Engineering har också passat på att ladda upp en guide som går igenom hur man fixar optimal ljudkvalité när man spelar in.

Om du är sugen på mer info eller vill köpa PO80 så kan du klicka dig vidare här. Utöver en skivspelare får du även en extra nål, USB-sladd, 3.5mm plug, adapter för 7″ skivor samt en ”gakken magazine”.

Dela