Ultramagnetic MCs andra album Funk Your Head Up släpps på 2x LP av MOV

Tack vare skivbolaget Music On Vinyl så får nu Ultramagnetic MCs andra album Funk Your Head Up sin första officiella utgåva på dubbel LP. Releasedatumet är satt till den 8 september alltså om drygt en månad. Music On Vinyl skriver även att det är 180 gram audiophile vinyl.

Tråkigt nog så verkar det inte finnas några bonus låtar på detta släpp utan man har samma låtlista som det ursprungliga släppet som kom 1992. Fördelen är att den här gången är låtarna utspridda över två LP-skivor istället för enbart en, vilket medför att ljudet bör bli betydligt bättre än på originalutgåvan.

Låtlista:

Side A

Introduction To The Funk
Intro
Mc Champion
Go 4 Yourz
Blast From The Past
Funk Radio
Message From The Boss

Side B

Pluckin Cards
Intermission
Stop Jockin Me
Dolly And The Rat Trap
The Old School
Bust The Facts

Side C

Murder And Homicide
You Ain’t Real
Make It Happen
I Like Your Style
Bi-Lingual Teaching
Poppa Large

Side D

Moe Love On The 1 And 2
Porno Star
The P.M.R.C. ID
Chorus Line Pt. 2

Fakta om Ultramagnetic MCs

Ultramagnetic MC’s är en inflytelserik hiphopgrupp som bildades i Bronx, New York, i mitten av 1980-talet. Gruppen bestod ursprungligen av fyra medlemmar: Kool Keith, Ced-Gee, TR Love och Moe Love.

Gruppen var känd för sin unika stil och banbrytande musikaliska innovationer inom hiphop-genren. De använde sig av futuristiska och experimentella ljudlandskap, samples och beat-tekniker som skiljde sig från den traditionella hiphopmusiken på den tiden.

Ultramagnetic MC’s debutalbum, ”Critical Beatdown”, släpptes 1988 och blev omedelbart en framgång inom hiphopvärlden. Albumet innehöll banbrytande spår som ”Ego Trippin'” och ”Give the Drummer Some”, som blev kända för sina tekniskt komplexa rytmer och innovativa texter.

Kool Keiths distinkta röst och abstrakta texter blev snabbt en signatur för Ultramagnetic MC’s och var ett framträdande drag i deras musik. Gruppen fortsatte att släppa flera album, inklusive ”Funk Your Head Up” (1992) och ”The Four Horsemen” (1993), som fortsatte att utforska nya ljudlandskap och fortsatte att inspirera kommande generationer av hiphopartister.

Även om Ultramagnetic MC’s inte nådde samma kommersiella framgång som några av sina samtida hiphop-artister, blev de respekterade inom undergroundscenen för sin innovativa musik och påverkan på hiphopkulturen.

Deras inflytande sträcker sig långt bortom deras aktiva tid som grupp och har fortsatt att påverka hiphopvärlden och musikskapande i allmänhet genom åren. Många av deras verk anses vara klassiker inom genren, och de har lämnat ett betydande arv som pionjärer inom hiphopmusik.

Dela