Pet Shop Boys vinyl såld för över 20 000kr på Discogs

Ett sällsynt box set av The Pet Shop Boys album Electric såldes i juni för $2,243 på Discogs marknad. Just den här versionen tillverkades endast i 350 exemplar under 2013 av The Vinyl Factory – därav den höga prislappen.

I samlingen finns 5 vinylskivor på 180 gram vardera, en broschyr och 5 sleeves för att skydda skivorna. Intressant nog har man också inkluderat ett par vita handskar och ett informationsblad om hur man ska hantera skivorna. Trots storleken så är det endast 9 låtar totalt – alla från albumet Electric. Såklart har bandet även lämnat sin autograf på den femte skivan och man har även numrerat alla boxset. Vilket nummer som det sålda exemplaret hade framgår inte.

Trots det höga priset hamnar albumet på plats #21 i Discogs lista över de 25 dyraste albumen sålda under juni 2023. I listan återfinns obskyr jazzmusik, ett David Bowie-album med feltryck och en väldigt sällsynt soul 45 platta. På tal om feltryck skrev vi nyligen om Taylor Swifts senaste släpp Speak Now där en okänd mängd skivor fått musik från en annan artist. Bli inte förvånad om den dyker upp i en av Discogs listor i framtiden.

Dela