Wii Sports bootleg-LP dyker upp på Discogs och Ebay

I april skrev vi om Super Mario-filmens soundtrack som fick en officiell release på vinyl. Nu har dock ett ännu mer spännande vinylsläpp med knytningar till Nintendo skymtats – Wii Sports. Nintendo är inte direkt kända för att släppa sin musik i västvärlden på vinyl eller något annat format för den delen. Med andra ord så är det en bootleg – komplett med stavfel och fejkad barcode.

Skivan har legat uppe sen maj 2023 på Discogs och där är den listad som ”Unofficial Release”. Att sälja bootlegs är inget nytt, men att man väljer att bootlegga ett soundtrack av Nintendo, och Wii Sports av alla spel, är ovanligare. Detta då Nintendo är kända för sin extremt aggressiva kampanj mot olovlig användning av deras spelkatalog.

Släppet verkar inte ha hamnat i Nintendos kikarsikte ännu, men det är förmodligen bara en tidsfråga innan deras advokatarmé går på offensiven. Nyligen gick en tweet med LP:n viral på Twitter vilket förmodligen inte hjälper deras chanser att flyga under radarn.

Det bör nämnas att det i skrivande stund bara finns ett fåtal till salu och en annons på Ebay ligger i närvarande stund på nästan 3000 SEK. Själva vinylen består av en standard sleeve och LP med 50 låtar som täcker alla sporter i spelet. På baksidan har tillverkaren skrivit några paragrafer som: ”Skryt för dina vänner online att du äger en kopia, medan de ber dig att berätta var den kom ifrån”.

Dela