Epic Games förvärvar Bandcamp

Speljätten Epic Games har meddelat att man har köpt webbplatsen Bandcamp. Bandcamp låter indiemusiker ladda upp musik för streaming och försäljning där de själva bestämmer priset. Artister har också möjlighet att sälja fysiska varor som vinylskivor och kassettband.

Allt pekar på att Bandcamps affärsmodell har varit framgångsrik då man sålt musik för nästan 1 miljard dollar. Utöver streaming och musikförsäljning erbjuder man också pressning av vinyler.

Epic Games är mest kända för spelmotorn Unreal Engine, Epic Games Launcher samt det megapopulära battle royale-spelet Fortnite.

Efter succén med Fortnite har Epic varit ute på en ordentligt shoppingrunda där man köpt företag som Quixel, Harmonix, Psyonix och Easy Anti-Cheat. Bandcamp är dock det första bolaget man köpt som inte har någon direkt relation till datorspel och spelmotorer.

Hur mycket affären kostade Epic Games och vad man har för planer för Bandcamp är ännu okänt men i ett pressmeddelande verkar man inte antyda att några större förändringar kommer göras.

Dela

1 svar på ”Epic Games förvärvar Bandcamp”

Kommentarer är stängda.